Jajka faszerowane pieczarkami

W każde święta wielkanocne, goszczą na moim stole. Są łatwe w przygotowaniu, smakują wyśmienicie. Spróbujcie sami. Przepis pochodzi od mojej mamy.





 Składniki: (8 porcji)
4 jajka
100 g pieczarek
1 łyżka masła
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz
rzeżucha lub koperek do dekoracji

Sposób przygotowania: 
Ugotuj jajka na twardo, około 7 minut od zagotowania się wody. Następnie włóż do miseczki z zimną wodą i delikatnie je obierz. Przetnij jajka wzdłuż na pół oraz wyjmij żółtka do miski. Pieczarki umyj, pokrój na małe kawałki i podsmaż na maśle kilka minut, nie dodawaj soli. Ostudzone pieczarki dodaj do żółtek,następnie dodaj 2 łyżki majonezu, sól i pieprz, całość wymieszaj łyżką. Napełnij jajka gotowym farszem, aż będzie kopiec. Udekoruj rzeżuchą lub koperkiem. Smacznego!


ALE JAJA!Wielkanocne Smaki - edycja V



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj