Wędzony łosoś zapiekany z warzywami - LCHF

Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie. Coś dla fanów łososia :) Nie zwlekaj, wypróbuj już dziś. Jeśli masz ochotę, możesz dodać inne warzywa - baw się smakiem.  Przepis autorstwa Klary Desser.








  





Składniki: ( 4 porcje)
200 g wędzonego łososia
400 g brokułów
150 g mrożonego groszku
masło do wysmarowania formy
100 g pieczarek lub innych grzybów
1 cebula
masło do smażenia

Masa jajeczna:
4 jaja
1 dl sera żółtego
3 dl śmietany 36%
sól, pieprz


Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 200°C. Pokrój łososia na małe kawałki. Ugotuj brokuły kilka minut i dodaj mrożony groszek na pół minuty. Odcedź warzywa i polej zimną wodą. Połóż warzywa i łososia w wysmarowanej formie. Umyj pieczarki i pokrój. Pokrój cebulę w kostkę i usmaż na maśle razem z pieczarkami. Dołóż do zapiekanki. Przygotuj masę jajeczną: ubij jaja, dodaj ser, śmietanę i przyprawy. Zalej całość. Zapiekaj około 20 minut, aż ser się zarumieni. 







Łososie do boju!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj