Zupa cebulowa z serem i migdałami - LCHF

Idealna kombinacja cebuli, sera żółtego i migdałów. Powiew luksusu. Szwedzka zupa jest smaczna, zdrowa i tania :) Przepis autorstwa Klary Desser.















Składniki: (4 porcje)
400 g cebuli
masło lub tłuszcz kokosowy do smażenia
1 kostka rosołowa warzywna
sól, pieprz
4 dl sera żółtego
2 dl płatków migdałowych


Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 225 °C. Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na maśle lub na tłuszczu kokosowym. Kiedy będzie już miękka, dodaj wodę i kostkę rosołową. Dopraw do smaku.
Wlej zupę do 4 naczyń żaroodpornych, posyp serem żółtym (na 1 porcję 1 dl sera) oraz płatkami migdałowymi. Trzymaj ok 10 minut w piekarniku, aż migdały się zarumienią. Smacznego!









1 komentarz:

  1. Ale ciekawy ten dodatek migdałów, muszę spróbować takiego sposobu na zupę cebulową ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj