Sałatka z cukinii & awokado z pieczenią wołową - LCHF

Smaczna, zdrowa, chrupiąca. Sałatkę przygotowuje się szybko. Idealna na lunch. Przepis autorstwa Klary Desser.






  





Składniki: (4 porcje)
2 średnie cukinie
2 awokado
1 dl = 100ml majonezu
sok z cytryny
sól, pieprz
50 g orzechów nerkowca
 200 g plasterków pieczeni wołowej
rukola
natka pietruszki do dekoracji


Sposób przygotowania:
Pokrój cukinię w kostkę  i przełóż do miski. Obierz awokado i zgnieć widelcem pomieszaj 
z majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami. Połącz z cukinią. Orzechy podpraż na suchej patelni. Podawaj sałatkę z cukinii z plastrami pieczeni wołowej, rukolą oraz z orzechami. 
Posyp natką pietruszki. Smacznego!



2 komentarze:

  1. Wow! Bardzo podoba mi się ten przepis (poza wołowiną, oczywiście). Brzmi jak genialne połączenie!!

    OdpowiedzUsuń

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj