Łosoś z purée z kalafiora - LCHF

Dziś piątek, więc serwuję filet z łososia. Danie jest smaczne, kolorowe. Zachęcam do przygotowania. Przepis autorstwa Klary Desser.



Składniki (4 porcje):
1 kalafior (można dodać trochę brokułu)
100ml = 1dl majonezu
sól, pieprz 
sok z cytryny
4 filety z łososia
 pieprz cytrynowy
masło albo tłuszcz kokosowy
300g zielonego, mrożonego groszku
3 łyżki oleju z oliwek

Sposób przygotowania:

Podziel kalafiora na różyczki, gotuj aż będzie miękki. Wyjmij z wody i zmiksuj razem z majonezem. Dodaj przyprawy oraz sok z cytryny. Posyp łososia solą i pierzem ( ja używam pieprzu cytrynowego) i usmaż na maśle albo tłuszczu kokosowym. Gotuj przez parę minut groszek. Odcedź. Możesz go później polać oliwą i przyprawić. Podawaj łososia z purée z kalafiora oraz zielonym groszkiem. Smacznego! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj