Zupa ogórkowa

Moja ulubiona zupa, często ją gotuję. Jest szybka w przygotowaniu. Można podawać ze śmietaną lub bez. Przepis mojego autorstwa.









Składniki:
2 litry bulionu mięsnego/ warzywnego
1 pietruszka korzeń
2 marchewki 
1 udko z kurczaka
8 średnich ziemniaków
5 średnich ogórków kiszonych
1 łyżka suszonej Maggi w liściach
6-8 lub więcej ziela angielskiego
2 liście laurowe
Sposób przygotowania:
Umyj i obierz ziemniaki i marchewki, pokrój w kostkę i wrzuć do gotującego się bulionu. Dodaj pietruszkę w całości, chyba, że lubisz ją też zjeść w zupie to pokrój w kostkę. Dodaj przyprawy. Włóż udko. Po około 25 min dorzuć starte ogórki na dużych oczkach. Gotuj jeszcze z 10 min. Wyjmij udko i pokrój mięso na małe kawałki i wrzuć do zupy. Na koniec dodaj śmietanę do całej zupy, lub na talerzu. Smacznego!





2 komentarze:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj