Ziemniaki pieczone z tuńczykiem

Polecam ciekawe połączenie ziemniaka  z tuńczykiem. Całość zajmuje dużo czasu, ale jest smaczne i zdrowe. Przepis zaczerpnięty z gazety "Ziemniaczane przysmaki"

Ziemniaki przed upieczeniem

Upieczone ziemniaki


 Składniki:

4 duże lub 6 mniejszych ziemniaków
żółta papryka lub zielona
puszka tuńczyka w oliwie
 ½ szklanki majonezu (ja dodałam serek wiejski)

szczypior
Sposób przygotowania:

Umyj ziemniaki, nakłuj widelcem i upiecz w mundurkach w temp. 180° C (około godziny). Pokrój paprykę, odsącz tuńczyka i rozdrobnij go widelcem. Upieczone ziemniaki przekrój na pół, wyjmij miąższ ze środka, przestudź, wymieszaj z majonezem, szczypiorem, papryką i tuńczykiem. Masą napełnij wydrążone skorupki ziemniaków. Piecz 10 min w 180° C. Smacznego!

2 komentarze:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wydrukuj