Szwedzkie muffiny czekoladowe - Chokladmuffins

Zawsze jest ochota na coś słodkiego. Te muffiny to bajka. Jeśli ktoś lubi słodkie przekąski, nie będzie mógł się im oprzeć. Przepis pochodzi od rodziny męża ze Sztokholmu.






Muffiny ok 12 sztuk

Składniki: 1 dl = 100 ml

100 g margaryny
2 jajka
2 ½ dl cukru (250ml)
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego
½ łyżeczki soli
4 łyżki kakao
2 dl mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia 
bita śmietana do dekoracji
Sposób przygotowania: 
 
Rozłóż papilotki w formie na muffinki. Rozpuść masło i ostudź. Pomieszaj jajka z cukrem i ubij mikserem. Dodaj pozostałe składniki. Dodaj masło. Wypełnij foremki max 3/4.
Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200° C około 15 minut. 
P.S. Muffiny muszą być w środku lekko mokre. Po ostygnięciu masa zastygnie. Udekoruj bitą śmietaną. Smacznego!


1 komentarz:

Miło będzie jeśli podasz swoje imię, zostawiając komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj